Kami tiba di Tanjung Pauh lebih kurang pukul 11.30 pagi. Semua sibuk mengeluarkan barangan yang dibawa. Kami tidak diberitahu rancangan berkelah ini dengan tepat. Mereka membawa dapur pembakar/pemanggang , kayu api, kayu arang, cebisan tayar basikal (untuk menyalakan api), ikan cencaru, sayur campur yang ditelah dimasak, nasi , buah mangga dan minuman.
Makanan yang hendak dipanggang/dibakar ialah sosej, bebola ketam, bebola ikan. Makanan lain yang dipesan di restoran ialah tomyam ikan dan ketam kukus.
Kami berkelah dalam hujan gerimis. Air hujan menambah perasa dalam kuah tomyam. Kemudian hujan semakin lebat. Lebih kurang pukul 12.30 tengah hari, kami bertolak pulang, Kami singgah di Masjid Mambang untuk bersembahyang jamak Zohor dan Asar. Kami berehat sebentar di masjid ini ,
No comments:
Post a Comment